Атанас Зафиров пред централното ръководство на СОСЗР : БСП застава зад приемането на Закон за запасното войнство

Атанас Зафиров пред централното ръководство на СОСЗР : БСП застава зад приемането на Закон за запасното войнство

„За мен е особена чест и удоволствие да присъствам на тази среща. БСП и нашите коалиционни партньори са политическата сила, която винаги е откликвала на нуждите на българското запасно войнство и е проявявала достатъчно воля и характер за отстояването им.“ Това заяви зам.-председателят на БСП и водач на листата на „БСП за България“ в Сливен  Атанас Зафиров на среща с ръководството на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва на Република България (СОСЗР).

Председателят на СОСЗР ген.о.з. Златан Стойков приветства делегацията на левицата, отбелязвайки, че срещата показва уважението на социалистите към запасното войнство на Република България. Като основни въпроси ген.Стойков постави нуждата от приемането на Закон за запасното войнство и от съставянето на редовен кабинет след изборите.

„БСП категорично ще застане зад приемането на Закон за запасното войнство“, отговори Зафиров, като подчерта, че той трябва да удовлетворява нуждите на цялото запасно войнство. „От БСП смятаме, че трябва нов Закон за отбраната и въоръжените сили, който да бъде на базата на много задълбочен стратегически преглед на отбраната и нов Закон за резерва. Готови сме да предложим и План за развитие на въоръжените сили и План за модернизацията на българската армия“, добави зам.-председателят на БСП.

Като председател на Комисията по отбрана в 46-тия парламент Зафиров изрази съжаление, че проблемите на сектор „Отбрана“ и сигурност не са по-напред в дневния ред на обществото и припомни, че именно БСП е извоювала допълнителни средства в актуализацията на бюджета за Министерството на отбраната и Министерството на вътрешните работи за охрана на границата.

Представяйки програмата на БСП за първите 100 дни на управление, Атанас Зафиров подчерта като основен приоритет овладяването на здравната, икономическата, социалната и демографската криза.

„Без редовен парламент и правителство България няма как да премине през тези изключително тежки кризи“, категоричен бе социалистът.

В хода на дискусията като също важен въпрос бе повдигнато и преизчисляването на пенсиите.

Author: ganmwsiw

Comments are disabled.