БСП: Недопускане да се увеличи цената на тока и Бюджет 2022 – най-спешните задачи пред управлението

БСП: Недопускане да се увеличи цената на тока и Бюджет 2022 – най-спешните задачи пред управлението

„За нас от БСП социалният вектор е най-важният и водещ в преговорите, и в бъдещата работа на правителството. От най-спешните задачи пред това правителство и Народно събрание е недопускане на увеличаване на цената на електроенергията за битовите потребители. Най-важна е и работата по Бюджет 2022”. Това заяви пред Нова телевизия заместник-председателят на ПГ на „БСП за България Атанас Зафиров.

„В преговорите отстояхме нашите червени линии. Извън въпроса със Северна Македония и въпросът с Истанбулската конвенция, нашата основна червена линия е социалната политика”, подчерта секретарят на ПГ на „БСП за България” Ирена Анастасова в ефира на бТВ.

Тя изрази надежда, че ще има добър диалог между четирите партии в коалицията и че интересите на хората, повишаването на техните доходи и преминаването през кризите ще са реперите, които нито една партия няма да прескочи.

„Оптимист съм за пълен 4-годишен мандат. Така сме работили и в преговорните екипи, и при подписването на споразумението. Това е  желанието на всички и ще положим максимални усилия това да се случи, за да има стабилност в България и да тръгнем напред”, каза още Анастасова.

Пред БНТ народният представител от „БСП за България” Борислав Гуцанов заяви: „Четирите партии, които направихме тази коалиция, трябва по най-бързия начин и в най-кратки срокове да изтласкаме държавата от дъното, в което се намираме в момента. Затова и един от първите приоритети, за който говорим от БСП, това е цената на електричеството да се запази такава, каквато е в момента.”

Според него няма да има риск при усвояването на средствата от Плана за възстановяване и устойчивост, но трябва да се направи така, че той да е реалистичен и реално да подпомогне развитието на икономиката на страната.

Author: ganmwsiw

Comments are disabled.