БСП ще отбележи 131 години на връх Бузлуджа на 30 юли

БСП ще отбележи 131 години на връх Бузлуджа на 30 юли

Специално участие в митинга на левицата ще вземе изпълнителят Миро

БСП ще отбележи 131-годишнината от началото на организираното социалистическо движение в България и провеждането на Бузлуджанския учредителен конгрес на БСП. Празникът на Българската социалистическа партия ще бъде отбелязан на 30 юли 2022 г.

Честванията ще започнат от 29 юли (петък) в Стара Загора, където от 15:00 ч. в заседателната зала на хотел „Верея” ще се проведе конференция и флашмоб на Младежкото обединение в БСП. От 18:00 ч. На Паметника на свободата на връх „Шипка“ ще се проведе ритуал за поднасяне на венци и цветя в чест на боевете при Шипка по време на Руско-турската война (1877-1878) и на 144-ата годишнина от Освобождението на България.

Празненствата на 30 юли започват от 10:30 ч. на историческата поляна, където ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд. По същото време на сцена на историческата поляна започва първата част от художествената програма, със специалното участие на Миро, Владо Димов и Цветан Бонев.

От 11:30 ч. до 12:30 ч. е предвиден национален политически митинг на левицата, на който по традиция обръщение към присъстващите ще направи председателят на БСП Корнелия Нинова.

В 12:35 ч. на сцената започва втората част от художествената програма, с участието на Виво Монтана и Лилия Андонова.

Author: ganmwsiw

Comments are disabled.