Корнелия Нинова:Тръгваме към изборите с увереност и чувство на отговорност

Корнелия Нинова:Тръгваме към изборите с увереност и чувство на отговорност

Корнелия Нинова: Тръгваме към изборите с увереност и чувство на отговорност
Правителство без БСП не може да се състави
Изявление при регистрирането на Коалиция „БСП за България“ за предстоящите избори:
Регистрирахме 9 500 подписа. Тръгваме на тези избори с увереност и чувство за отговорност – увереност, че промяната ще стане и отговорност, че трябва да дадем стабилност на България и сигурност на народа си в тези тежки времена, които се задават.
И в последния парламент ние бяхме фактор на диалогичност, стабилност, спокойствие и сигурност. Чувстваме тази отговорност и ще бъдем такива и за напред. Готови сме и за промяната, защото 5 години я изстрадахме, водихме последователно битки за промяната на стария модел. Започнахме от себе си, вътре в партията, за да покажем, че можем да направим такава и в държавата.
За президентските избори имаме своето решение. Подкрепяме президентската двойка на Румен Радев и Илияна Йотова, включихме се и в Инициативния комитет.
За парламентарните избори продължават срещите с областните структури, които започнахме преди два дни. Обсъждаме с тях техните идеи и предложения. Така в екип ще вземем решенията и за подреждане на листите и водачите, за да можем да работим спокойно и през кампанията и да няма противоречия в структурите и между структурите и националното ръководство.
Целта ни винаги на едни избори е победата, но има и друга по-сериозна цел след това – да съставим стабилно правителство, редовен кабинет, който да се заеме с проблемите, които ни заливат от всякъде. Сигурни сме, че и в следващия парламент правителство без БСП не може да бъде създадено. За това осъзнаваме своята отговорност. Не можем и след тези избори да изпратим хората пак да гласуват.
И с новият политически проект, и с останалите партии сме готови на разговори, след като видим техните програми и приоритети. Нашият критерий ще бъде кой поставя националния интерес и добруването на българския народ пред личния си интерес, постове и пари.
Пожелавам на всички участници в тези избори смислен дебат за интересите на България и на народа ни.

Author: ganmwsiw

Comments are disabled.