Поздрав от Атанас Делибалтов по повод 144 години от Освобождението на България от османско иго

Поздрав от Атанас Делибалтов по повод 144 години от Освобождението на България от османско иго

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

От името на Общинския съвет на БСП- Сливен Ви поздравявам по повод 144 години от освобождаването на Родината ни от османско иго. С подписването на Санстефанския мирен договор за прекратяване на Руско-турската война, на 3 март 1878 година се поставя началото на възстановяването на българската държавност.

В продължение на 144 години 3 март е необикновена дата за българския народ. Ден, в който с тържества и празнични салюти се празнува в името на свободата и се отдава почит в памет на българските опълченци и руските войници, дали живота си в сраженията. Днес повече от всякога сме задължени да бъдем обективни относно фактите и да помним националната си история. Народ, който се отрича от миналото си не ще бъде пълноценен в граденето на бъдеще. Нека бъдем достойни потомци на българските бранители и загиналите побратими не само на днешната дата.  Нека с гордост и високо вдигнати глави си припомняме и разказваме на децата и внуците си за великото дело на Дякона, за устрема на Бенковската чета, за вечните песни на Ботев, за боевете на Шипка.

Свободата на духа и териториалните граници не са даденост, а плод на пролята кръв и с жестоката цена на войни. Нямаме моралното право да бъдем бездушни и да не отдадем заслужената чест на героите.

„Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира…!“

 

Вечна слава! Честит национален празник, българи!

 

 

 

С УВАЖЕНИЕ,

 

АТАНАС ДЕЛИБАЛТОВ

Председател на ОбС на БСП- Сливен

Author: ganmwsiw

Comments are disabled.