РИК – Сливен спря обученията на членовете на СИК заради локдауна

РИК – Сливен спря обученията на членовете на СИК заради локдауна

Районната избирателна комисия в Сливен прекратява временно обученията на членовете на секционните избирателни комисии, заради обявения днес национален локдаун. Това съобщи говорителят на комисията Стелли Стефанова. Те трябваше да се проведат от вторник до петък следващата седмица. Очакват се методически указания от ЦИК.

 

Стефанова обяви, че все още в РИК очакват 248 машини за гласуване, но нямат информация кога ще пристигнат.

 

„Знаем само кой ги обслужва – Сиела норма. Нямаме връзка и с тях във връзка с евентуално, поне указание как да се работи, машините къде ще бъдат складирани, как ще се разнасят“.

 

Очаква се да бъдат отпечатани 176 хиляди бюлетини за 175 хиляди избиратели. 292 секции са образувани до момента. Ще бъдат разкрити и секции в Covid отделенията и отделно в болниците.

 

„Ако са в различни сгради, респективно за всяка сграда ще си има назначена секционна комисия. Сега до колко ще има кандидати за членове на СИК, които да рискуват по този начин да влязат в отделенията, все още не мога да ви кажа“.

 

Необходимите дезинфектанти и лични предпазни средства за провеждането на изборите са получени днес в областната администрация. Те ще бъдат раздадени на Районната избирателна комисия и четирите общини.

 

Източник: БНР

Author: ganmwsiw

Comments are disabled.