Соня Келеведжиева: Ще работя за преизчисляване на пенсиите и приемане на Закон за възрастните хора

Соня Келеведжиева: Ще работя за преизчисляване на пенсиите и приемане на Закон за възрастните хора

Кандидатът за народен представител от КП „БСП ЗА България“ Соня Келеведжиева се срещна с членове на пенсионерски клуб „Сини камъни“ в Сливен. Събитието премина при голям интерес и оживена дискусия.

Възрастните хора поставиха редица въпроси, свързани с образованието, здравеопазването и социалните дейности. Бяха обсъдени проблемите с достъпа до лекарска помощ,  ограниченият брой направления за медицински прегледи, високите цени на лекарствата, както и качеството на образованието  у нас.

„Ако стана народен представител от региона, сред приоритетите ми ще бъдат приемане на работещ Закон за възрастните хора и преизчисляването на пенсиите. С такъв закон могат да бъдат облекчени голяма част от проблемите ви – достъпът до качествени медицински грижи и безплатни лекарства, помощ при заплащане на месечните сметки за ток и отопление, при определени критерии. Възрастни самотни хора, които нямат близки и роднини, а имат нужда от ежедневна помощ, ще имат възможност да бъдат настанявани в т. нар. „приемни семейства“, заяви Соня Келеведжиева.

„Ще предложим да бъде въведен и статутът на „Защитено лечебно заведение“ и електронно здравно досие. Платформата на БСП е изключително богата и социално ориентирана. Има какво да предложим, ако получим доверието ви и възможността да управляваме в следващия парламент. За разлика от много други партии Българската социалистическа партия поема конкретни ангажименти с конкретни предложения за осъществяването им“, допълни още кандидатът за народен представител от КП „БСП за България“.

Соня Келеведжиева е с преференция номер 104, а номерът на КП „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ в интегралната бюлетина е 4.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Author: ganmwsiw

Comments are disabled.