Атанас Зафиров: Всички пенсионери ще получат по 70 лв. за Великден – част от социалните мерки на БСП

Атанас Зафиров: Всички пенсионери ще получат по 70 лв. за Великден – част от социалните мерки на БСП

Поведението на левицата в управлението е стабилно, разумно и последователно, заяви Зафиров пред Районния съвет на БСП-Триадица

Заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров проведе среща с Районния съвет на БСП-Триадица, на която присъства и председателят на организацията – Диана Томова. Основна тема на събитието бе геополитическата обстановка в света, както политиките на БСП, които социалистът разясни пред присъстващите.

„Позицията ни е ясна, последователна и категорична – България не трябва да взима страна в този военен конфликт, особено чрез доставка на оръжия. БСП няма да позволи страната ни да бъде намесена във войната“, заяви зам.-председателят на левицата. Той припомни, че това е решението и на парламента, прието с декларация от всички парламентарни партии.

Зафиров, а също и присъстващите на срещата, изразиха надежда, че ситуацията върви в посока прекратяване на конфликта, а не към неговата ескалация. По думите на социалиста БСП реагира адекватно в настоящата обстановка, а страната ни трябва да помогне с предоставяне на хуманитарна помощ и осигуряване на необходимите условия за бягащите от войната.

На въпросите относно социалните мерки на левицата, Зафиров отговори така: „Ние много добре си даваме сметка как живее българският народ, и че не сме решили всички проблеми, но от 1 април влязоха в сила всички онези мерки, които представляват 20 млрд. лв. от бюджета за 2022 г.“, обясни социалистът. Увеличението на минимална заплата и обезщетението за втората година от майчинствата на 710 лв., ваучерите за храна на работници стават от 80 лв. на 200 лв. и безплатните детски градини са само част мерките от този социален пакет, който Зафиров очерта.

„Всички над 2 млн. пенсионери ще получат 70 лв. добавка за Великден“, допълни още социалистът.

Обсъдени бяха и предизвикателствата пред управляващата коалиция, като важно уточнение, което Зафиров направи, е че тя е стабилна, няма противоречия, а само диалог между отделните субекти.

Присъстващите изразиха своята положителна оценка към действията на министрите на БСП, както и към поведението на левицата в управлението. Позицията на партията бе определена като стабилна, разумна и последователна.

Author: ganmwsiw

Comments are disabled.