БСП-Сливен представи част от предизборната си платформа в кв.Даме Груев

БСП-Сливен представи част от предизборната си платформа в кв.Даме Груев

Кандидати за народни представители от БСП-Сливен се срещнаха с жители на квартал „Даме Груев“. На срещата те представиха визията на партията за развитие на България. На събитието присъстваха д-р Събина Петканска, Красимир Сивов и Янко Янков.

Красимир Сивов обсъди с гостите темата за социалната политика.
„Скъпи приятели, ние от БСП осъзнаваме, че положението, в което се намираме, е тежко, свързано с предизвикателства. За да има обаче добра и качествена социална политика трябва да се приеме закон за възрастните хора. Осигуряване на по-високи доходи за пенсионерите чрез преизчисляване на всички пенсии спрямо средния осигурителен доход през 2018. С цел повишаване стандарта на живот трябва да се извършат неотложните социално-икономическите мерки“, каза той.
На срещата се обсъдиха с гражданите необходимостта от ефективна транспортна свързаност между всички населени места, нова транспортна система.
На второ място се засегна и темата с ограничаване на битовата престъпност в малките населени места чрез нова „полицейска“ карта, при която в селата се създават нови участъци с постоянен жандармериен състав и транспортна техника. Така един от кандидатите за народни представители на БСП в 21 МИР Сливен- Янко Янков представи идеите на партията в пенсионната система и решение на част от проблемите в малките населени места.
Д-р Петканска обсъди с гостите на срещата проблемите в здравеопазването и представи приоритетите от платформата на БСП за реформи в здравната система.
„Единствено БСП има разработен план за реформа в здравеопазването. Всички останали партии не доразвиха здравната политика в годините на т. нар. преход. Нито една от тях не промени здравния модел“.
Тя уточни, че партията има стратегическа цел, като във всеки сектор се предвиждат реформи. „Болниците – държавните и общинските, да не са търговски дружества, да не работят като фирми. Ние предлагаме те да работят като социални заведения. А спешните центрове да минат на пряка комуникация с болниците.“
Коалиция „БСП за България“ се явява на изборите с №4.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Author: ganmwsiw

Comments are disabled.