В Шивачево, Сборище и Твърдица ни посрещнаха с много въпроси. Очакванията на хората са БСП да бъде социален гарант за техните интереси.

В Шивачево, Сборище и Твърдица ни посрещнаха с много въпроси. Очакванията на хората са БСП да бъде социален гарант за техните интереси.

„В Шивачево, Сборище и Твърдица ни посрещнаха с много въпроси. Очакванията на хората са БСП да бъде социален гарант за техните интереси“. Това коментира след срещите си в община Твърдица и в Шивачево водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ Деян Дечев.

„България има нужда от стабилно управление. Трябва да се вземат спешни решения за зимата. От БСП сме готови с 10 конкретни решения за първите сто дни на правителство, които са в подкрепа на семействата, децата, младите, работниците, пенсионерите и икономиката“, заяви още Деян Дечев. Той коментира, че лидерът на партията Корнелия Нинова ясно е очертала тези мерки – да се наложи таван на цените, да се изземат свръх печалбите на енергийните дружества и да се преразпределят справедливо на домакинства и фирми, училища, болници, общини да се върнат на регулирания пазар на енергия, да продължи подкрепата на бизнеса за тока, да се увеличи минималната работна заплата на половината от средната, да се въведе необлагаем минимум на размера на прага на бедността, да се въведат безплатни лекарства за деца до 14 г. , да се осигурят безплатни учебници до 12 -ти клас, да се приеме определението за енергийно и водно бедни и да им се отпусне социална подкрепа, да се преизчислят пенсиите и да се увеличи вдовишката надбавка.

Предложенията на БСП са реални и изпълними. Те са гаранция за стабилна икономика и по-леко преминаване през кризата на българските граждани. Ние доказахме в управлението, че каквото обещаваме, го изпълняваме, заяви още Деян Дечев.

Проблемите на „малките“ общини е крайно време да се поставят в парламента. Това, че не живеем в големия град, не ни прави по-малко граждани на тази страна и се надяваме вие да отстоявате там нашите интереси. Този призив беше отправен към кандидатите за народни представители в сливенската листа на „БСП за България“- Деян Дечев, ген. Кольо Милев и Йордан Крълев по време на срещите им с жителите на кв. “Козарево“ в Твърдица и в село Сборище.

Пред тях ген. Милев подчерта, че левицата винаги е искала българските пенсионери да получават максимално повече пари – и когато е била в опозиция, и когато е била в управлението. „Дори предстоящото увеличение на пенсиите да не е най-доброто като размер, със сигурност е повече, отколкото да не се направи нищо в тази посока с оглед на проблемите, задаващи се през идващата зима и икономическата криза, в която се намира страната ни “, допълни той.

„Най-важното е да затвърдим нашата позиция, че като отговорна лява партия стоим зад гражданите – не само тези от големите градове, а и хората в по-малките населени места“, заяви Милев.

Обсъдени бяха въпроси от регионален характер, като състоянието на пътищата в общината, проблемите в земеделието, образованието и демографската криза.

„Разговаряхме с пенсионерите за предстоящите избори и електронното гласуване. Те се убедиха, че това нито е толкова сложно, нито е страшно и на 2 октомври ще могат да упражнят своя вот без притеснения“, допълниха кандидатите за депутати от „БСП за България“.

Срещите на кандидатите за народни представители от листата на „БСП за България“ с гражданите продължават и в предизборната шатра на партията в центъра на Сливен. Тя е разположена близо до централата на социалистите срещу бившето кино „Българка“ и ще е отворена всеки ден от 10 до 18 часа.

 

Коалиция „БСП за България” се явява с номер 28 в интегралната бюлетина.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Author: ganmwsiw

Comments are disabled.