Иван Ченчев, БСП: Искаме таван на цените и закон за спекулата

Иван Ченчев, БСП: Искаме таван на цените и закон за спекулата

Цяла Европа го прилага, къде спи нашето служебно правителство?

„Започнаха традиционните ни обиколки из страната. Към тях има голям интерес, ние сме спокойни и уверени. В последните две години доказахме, че каквото говорихме, до голяма степен свършихме. Неслучайно за втори в кампания излизаме с рекламна брошура, която от едната страна показва обещаното, което сме свършили, а от другата – това, което ще свършим.“ Това заяви водачът на листата на “БСП за България“ в София-област Иван Ченчев в ефира на NovaNews.

По думите му, за повече малко повече от година, БСП е предприела толкова леви и социални мерки, колкото всички леви партии в Европа не са. И даде пример с безплатните учебници до 12-ти клас, както и еднократната помощ за ученици до 4-ти клас.

В предаването “Твоят ден“ социалистът коментира и  темата с високите цени: „В Гърция, където инфлацията е ниска, има еднократна помощ от 500 евро за всеки гражданин и таван на цените. Европа го прилага и то при по-ниска инфлация. Ние къде спим, къде е служебното правителство в момента? Наблюдава етикетите на цените, как така ще контролира спекулата?“, попита Иван Ченчев.

Според него служебния кабинет има всички механизми в ръцете си в момента, тъй  като управлява и от доста време. „Кризите се задълбочават и хората го усещат. Малката потребителска кошница генерира в себе си поне 180 продукта. Така че искаме таван на цените и бихме внесли отново закон за спекулата“, категоричен е той и припомни, че БСП говори за такъв от две години. „Ние внесохме такъв закон, но другите го отхвърлиха. А сега говорят за това“, каза още той.

Социалистът представи и част от мерките по друга важна тема, а именно демографската криза: „Предложихме да се освободят младите хора до 26 г. от данък труд. Също така безплатните учебници, данъчното облекчение от 600 лв. за едно дете и 1200 за две деца.“

„На минали кампании ПП откраднаха социалното, което БСП заложи още в мола и те го разписаха. Сега “Левицата!“ се опитва, уж с ново ляво, да говори за таван на цени. Всичко, което предлагат, е абсолютен копи-пейст на това, което БСП вече върши“, обясни той.

На финала социалистът заяви: „Топ приоритетите на БСП са мир, спокойствие, сигурност и доходи с бюлетината, която приляга на БСП – номер 1“, заключи той.

Author: ganmwsiw

Comments are disabled.