Корнелия Нинова: За девети път настоявам да приемем сурови наказания без условна присъда за пияни и дрогирани шофьори

Корнелия Нинова: За девети път настоявам да приемем сурови наказания без условна присъда за пияни и дрогирани шофьори

Пиян и дрогиран, убил 14-годишно дете, е пуснат на свобода срещу 3 000 лв. Проговаря ли съвестта ви?

Изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна

Уважаеми народни представители, сигурно сте чули, че онзи дрогиран и пиян шофьор, който блъсна и уби 14-годишно момче в Бузовград, е пуснат на свобода срещу 3 000 лв. парична гаранция. Сигурно сте чули, че днес Бузовград и Казанлъшко се вдигат на справедлив бунт. Проговаря ли съвестта ви? За девети път поставям въпроса да се вкара в дневния ред и да се приеме промяната в Наказателния кодекс, внесена от „БСП за България“, която казва, че за пияни и дрогирани шофьори няма да има условна присъда, ще се отнема превозното средство и ако е доказано престъплението – ще лежи в затвора 20 години.

И за осми път получавам един и същи отговор – не е важно, може да почака. Може ли да почака войната по пътищата, която взема жертви колкото за един локален военен конфликт? И е въпрос на половин час работа. Това са два текста, които имат подкрепата на прокуратурата, на съда, на МВР. Тези институции се нуждаят от този текст, заявиха го многократно, за да има справедливост в България. Нека да си свършим работата.

Ние от „БСП за България“ няма да спрем да поставяме този въпрос всеки ден. Всеки ден по един депутат ще излиза и ще започваме деня с този апел. Ще станем като онази прословута фраза в Рим: „Картаген трябва да бъде разрушен“. Всеки ден по един ще става и ще повтаря думите на Марк Порций Катон Стари, за да може този проект за закон да влезе в правна комисия и за разглеждане в зала. Справедливостта и съвестта ни изискват най-накрая да го решим.

Author: ganmwsiw

Comments are disabled.