Корнелия Нинова: С „Продължаваме промяната“ препотвърдихме управленската и законодателната програма, продължаваме с „Има такъв народ“ утре

Корнелия Нинова: С „Продължаваме промяната“ препотвърдихме управленската и законодателната програма, продължаваме с „Има такъв народ“ утре

Ще коментираме персонален състав след като имаме мнозинство по програмата, заяви лидерът на БСП на пресконференция в Народното събрание

„Първата среща с „Продължаваме промяната“ мина добре. Препотвърдихме управленската и законодателната програма, която съставихме преди две седмици заедно. Не сме коментирали структура и персонален състав на Министерски съвет, докато не минат разговорите ни с „Има такъв народ“ и „Демократична България“. Това заяви лидерът на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова пред медии след първите разговори в рамките на третия мандат.

Тя обясни, че след това ще има втори кръг от разговори по структура и персонален състав, ако се състави мнозинство по управленската и законодателната програма.

„Колегите от „Продължаваме промяната“ поставиха едно искане – по време на преговорите мандатът да бъде държан толкова, колкото е необходимо, за да бъде прието антикорупционното законодателство, законът за КПКОНПИ и да бъде избран Бойко Рашков за председател“, информира Нинова.

Лидерът на БСП увери, че на първите разговори ще бъдат изслушани исканията на всички партньори и след това ще се търси съгласие по останалите въпроси.

Корнелия Нинова каза още, че вероятно срещата с „Има такъв народ“ ще се състои утре, след което и с „Демократична България“, които са пожелали да бъдат последни.

„Разговаряхме с „Продължаваме промяната“ да оставим програмата отворена за предложения от „Има такъв народ“, тъй като те не участваха в разговорите, когато я приехме“, съобщи още Нинова.

Author: ganmwsiw

Comments are disabled.