Националният съвет на БСП ще заседава на 25 юли

Националният съвет на БСП ще заседава на 25 юли

Националният съвет на БСП ще проведе заседание на 25 юли, неделя от 11.00 часа на ул. „Позитано” 20, съвместно с коалиционните партньори, народните представители от парламентарната група на „БСП за България” и членовете на предизборния щаб. В дневния ред на заседанието е предвидено да бъде представен доклад за резултатите от проведените на 11 юли парламентарни избори, анализ на кампанията и мерки за действия, които е необходимо левицата да предприеме.
На заседанието ще бъдат набелязани действията на ПГ „БСП за България” в 46-то Народно събрание, като Националният съвет на БСП и парламентарната група  трябва да приемат съвместна позиция относно приоритети за водене на преговори с предствените партии и политически действия при евентуално възлагане на проучвателен мандат за съставяне на правителство.
130-годишнината от началото на организираното социалистическо движение в България също ще бъде тема от дневния ред на социалистите. По традиция тя ще бъде отбелязана с отдаване на почит пред паметниците под връх Бузлуджа  – на Хаджи Димитър, на Габровско-севлиевския партизански отряд и на Първооснователите на 31 юли. По повод юбилейната годишнина на партията ще бъде връчена наградата за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков – Майстора“, а в следобедните часове в град Казанлък ще се състои дискусия по въпросите на съвременната лява идеология, нейното настояще и бъдеще.

Пресцентър на БСП

Author: ganmwsiw

Comments are disabled.