Подписката в подкрепа на Референдума против третия пол в училищата набира скорост в Нова Загора

Подписката в подкрепа на Референдума против третия пол в училищата набира скорост в Нова Загора

Село Загорци, община Нова Загора се включва активно в подписката в подкрепа на Референдума за въвеждане на забрана за обучение, свързано с промяна на пола, сред деца и ученици в образователната система.

Жителите на селото споделиха, че се притесняват от навлизането на концепцията за съществуване на полове, различни от женски и мъжки, в обучението на учениците и децата. По време на среща с Румен Христов и Весела Георгиева, кандидати за народни представители от листата на Коалиция „БСП за България“ за област Сливен, хората споделиха и проблеми от местно естество, свързани с липсата на обществен транспорт от с.Загорци към гр. Нова Загора. Уличната мрежа в селото е в изключително занемарено състояние, има множество не регламентирани сметища и нивото на чистотата в селото е изключително ниско. Друг сериозен проблем в населеното място е липсата на адекватно и редовно здравно обслужване. Личните лекари отказват да дават дежурства в общината, което налага всеки пациент, който има нужда от услуги в здравеопазването, да пътува до областния център – гр. Сливен.

Румен Христов и Весела Георгиева поеха ангажимент да се борят за прекратяване на търговията със здраве. В програмата на Коалиция „БСП за България“ е заложено болниците да не бъдат търговски дружества. При наличие на законодателна воля от следващото редовно правителство, този въпрос може да бъде разрешен.

 

Author: ganmwsiw

Comments are disabled.