ПП. Ние сме против оръжия за Украйна и срещу закупуването на новите 8 F-16 на чертеж. Изказахме нашата позиция в пленарна зала, след което мнозинството гласува друго, но ние не се държахме така истерично“, обобщи народният представител от левицата приоритетите на левицата и истеричното поведение от страна на ПП.

„Ние от самото начало на това НС въпреки противоречията по отношение коалицията на войната и самолетите – ние не сме си позволили да нападаме по груб начин нашите бивши коалиционни партньори“, категоричен е Проданов. Той добави, че законите за оръжията и самолетите ПП са гласували заедно с ГЕРБ и ДПС.

По думите му при социалистите имат категорична позиция, че няма да преговарят за правителство при връчването на първи мандат на ГЕРБ. „Вторият отива при ПП и сме казали, че ако бъдем поканени на преговори, а не изнудвани – тогава ще се отзовем. Няма кой да ни поставя ултиматуми и кой да ни извива ръцете“, добави той за бъдещите разговори за съставяне на кабинет.

„Преди два избора точно по инициатива на БСП беше създадена широка предизборна коалиция и бяха поканени над 30 партии в лявото пространство. Но резултатите не бяха учудващи. Песимист съм по отношение на това, че нещо може да се случи с хората, които сега организират това обединение. В един друг период от времето те самите са напускали БСП и е трябвало да помислят тогава, когато са напускали и са късали от партията“, каза в заключение Христо Проданов.